Το Telegram θέλει να εξαπλωθεί «σαν την πυρκαγιά», φτάνοντας το 1 δισ. ενεργών χρηστών

Το Telegram θέλει να εξαπλωθεί «σαν την πυρκαγιά», φτάνοντας το 1 δισ. ενεργών χρηστών
The Telegram cloud-based instant messaging application is seen on an iPhone in this photo illustration on June 26, 2020 in Warsaw, Poland. A report by the Institute for Strategic Dialogue (ISD) has found that white supremacists and extremists have been organizing racist violence in the US via the Telegram instant messaging application. Telegram is a cloud-based instant messaging app that uses encryption for messages and media during transit. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Όπως δήλωσε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της πλατφόρμας, Πάβελ Ντούροφ.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες social media, θα ξεπεράσει πιθανότατα το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες μέσα σε ένα χρόνο, καθώς εξαπλώνεται σαν «δασική πυρκαγιά», δήλωσε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Πάβελ Ντούροφ.

Το Telegram, με έδρα το Ντουμπάι, ιδρύθηκε από τον ρωσικής καταγωγής Ντούροφ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014 αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις να κλείσει τις κοινότητες της αντιπολίτευσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VK, την οποία πούλησε.

«Πιθανότατα θα ξεπεράσουμε το ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες μέσα σε ένα χρόνο τώρα» δήλωσε ο Ντούροφ, στον οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου το Telegram, στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, σύμφωνα με μια συνέντευξη βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κάρλσον στο X (πρώην Twitter).

Ο Ντούροφ, ο οποίος εκτιμάται από το Forbes ότι έχει περιουσία 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι ορισμένες κυβερνήσεις προσπάθησαν να τον πιέσουν, αλλά η εφαρμογή, η οποία έχει πλέον 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, θα πρέπει να παραμείνει μια «ουδέτερη πλατφόρμα και όχι ένας παίκτης στη γεωπολιτική».

Ένας από τους κύριους αντιπάλους του Telegram, το WhatsApp της Meta , έχει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Οι Financial Times ανέφεραν τον Μάρτιο ότι η Telegram θα επεδίωκε πιθανότατα την εισαγωγή της στις ΗΠΑ μόλις η εταιρεία θα είχε επιτύχει κερδοφορία.

Το Telegram, το οποίο έχει ιδιαίτερη επιρροή στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατατάσσεται ως μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες social media, μετά το Facebook, το YouTube, το WhatsApp, το Instagram, το TikTok και το Wechat.

Μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, το Telegram έγινε η κύρια πηγή αφιλτράριστου -και μερικές φορές γραφικού και παραπλανητικού – περιεχομένου και από τις δύο πλευρές σχετικά με τον πόλεμο και την πολιτική γύρω από τη σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com