Ποιος πήρε την πρωτιά της Apple στις πωλήσεις smartphones του πρώτου τριμήνου

Ποιος πήρε την πρωτιά της Apple στις πωλήσεις smartphones του πρώτου τριμήνου
Photo: pixabay.com
Οι πωλήσεις smartphone της Samsung σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν 0,7%, με την εταιρεία να λαμβάνει το 20,8% της παγκόσμιας αγοράς.

Σημαντική πτώση στις πωλήσεις iPhone εμφάνισε η Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με την Samsung να βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων smartphone του κόσμου και με την Xiaomi να σημειώνει άνοδο άνω του 33%.

Σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 7,8% σε ετήσια βάση σε 289,4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Παρόλο που ο κλάδος δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα, καθώς οι μακροοικονομικές προκλήσεις παραμένουν σε πολλές αγορές, αυτό σηματοδοτεί το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των αποστολών, μια ισχυρή ένδειξη ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε καλό δρόμο» σημειώνει η IDC.

Ανά εταιρεία, οι πωλήσεις smartphone της Samsung σε ετήσιο επίπεδο υποχώρησαν 0,7%, με την εταιρεία να λαμβάνει το 20,8% της παγκόσμιας αγοράς.

Το μερίδιο της Apple διαμορφώθηκε στο 17,3%, με πτώση 9,6% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ το μερίδιο της Xiaomi στην παγκόσμια αγορά smartphone διαμορφώθηκε στο 14,1%, με ετήσια άνοδο 33,8%.

Η εταιρεία Shenzhen Transsion κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πωλητής smartphone στον κόσμο, σημειώνοντας αύξηση 84,9% στις πωλήσεις της, από 15,4 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 28,5 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Transsion ξεκίνησε στο Χονγκ Κονγκ το 2006 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην πώληση τηλεφώνων στην Αφρική, έχοντας κρατήσει τη θέση της ως ο κορυφαίος πωλητής smartphone στην ήπειρο από το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: