Το Tesla Model S είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το Tesla Model S είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Ναι, καλά διαβάσατε - το Tesla.

Το Tesla Model S μπορεί να πάει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα/ώρα πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Ναι, καλά διαβάσατε – πιο γρήγορα κι από Ferrari, Lamborghini, Bugatti, ή όποιο άλλο σπορ αυτοκίνητο μπορείτε να φανταστείτε.

Με 760 ίππους, το Tesla Model S P100D πηγαίνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε 2,28 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με μια δοκιμή του Motor Trend. Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε λιγότερα από 2,3 δευτερόλεπτα σε δοκιμή του περιοδικού.

Η επίδοση αυτή είναι καλύτερη από εκείνη πανάκριβων supercars όπως η Ferrari LaFerrari αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η McLaren P1 αξίας 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ή η 845.000 δολαρίων Porsche 918 Spyder.

Για να έχετε μια εικόνα, το Tesla Model S P100D κοστίζει περίπου 135.000 δολάρια. Επίσης, τα άλλα αυτοκίνητα έχουν μόνο δύο θέσεις και ελάχιστο χώρο αποσκευών. Το Tesla Model S, απ’ την άλλη, έχει δύο μεγάλα πορτ μπαγκάζ και χωράει ως και επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων και δύο παιδιών που κοιτούν προς τα πίσω.

Το Model S είναι ένα σχετικά βαρύ αμάξι, αλλά αυτό βοηθά σ’ αυτή την περίπτωση. Το βάρος του οχήματος βοηθάει στο καλό κράτημα των τροχών, λέει ο Φρανκ Μάρκους, συντάκτης του Motor Trend. Με τόση ισχύ από τις ηλεκτρικές μηχανές, οι τροχοί απλώς θα σπίναραν εάν δεν υπήρχε όλο αυτό το βάρος για να τους πιέζει προς την άσφαλτο, επισημαίνει.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το όχημα χρησιμοποίησε τη λειτουργία ‘Ludicrous Easter Egg’ που προσφέρει ακόμα περισσότερη επιτάχυνση από την «κανονική» λειτουργία Ludicrous. Με τον τρόπο αυτό, η θερμοκρασία της μπαταρίας αυξάνεται λίγο και ο κλιματισμός χρησιμοποιείται για την ψύξη. Όταν είναι όλα έτοιμα, ο οδηγός χρησιμοποιεί μια ειδική αλληλουχία πατήματος φρένου και γκαζιού για να ξεκινήσει την αρχική, συντριπτική εκτίναξη.