To Uni.Fund ετοιμάζει δεύτερο fund 50 εκατ. ευρώ για startups και spin-offs

To Uni.Fund ετοιμάζει δεύτερο fund 50 εκατ. ευρώ για startups και spin-offs
Photo: pixabay.com
Το Uni.Fund ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερού του fund, ύψους 50 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε startups και spin-offs σε Ελλάδα και Ευρώπη.  

Το πρώτο κλείσιμο του Uni.Fund II στα 50 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να επενδύσει σε περίπου 20 εταιρείες τεχνολογίας, startups και spin-offs, από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το Uni.Fund.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, το fund ακολουθεί τη στρατηγική του Uni.Fund Ι, επενδύοντας σε στάδια pre-seed, seed και late-seed/series A.

Υπενθυμίζεται ότι στους επενδυτές του Uni.Fund II συμπεριλαμβάνονται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και μεγάλος αριθμός εταιρειών και ιδιωτών επενδυτών, με στρατηγικούς ρόλους στο ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και υποστηρικτές του Uni.Fund I.

Όπως υπογραμμίζεται, με το δεύτερο fund, η ομάδα διαχείρισης του Uni.Fund συνεχίζει να επενδύει σε φιλόδοξους ιδρυτές καινοτόμων τεχνολογικών εταιρειών που βρίσκονται σε pre-seed, seed και early Series A στάδιο. Επιπλέον, πέρα από τις επενδύσεις σε τεχνολογικές startups, ενδιαφέρον υπάρχει για spin-off εταιρείες με προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο εμπορικής αξιοποίησης έρευνας από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ύψος της αρχικής επένδυσης κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η στρατηγική επενδύσεων περιλαμβάνει και follow-on επενδύσεις στις εταιρείες που εμφανίζουν εμπορική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: