Το YouTube αυξάνει τη διάρκεια των διαφημίσεων στα βίντεο – Πώς αντιδρούν οι χρήστες

Το YouTube αυξάνει τη διάρκεια των διαφημίσεων στα βίντεο – Πώς αντιδρούν οι χρήστες

Μπορεί η η αντιπρόεδρος του κοινωνικού δικτύου να ισχυρίζεται ότι οι χρήστες το «λατρεύουν», αλλά ισχύει κάτι τέτοιο και στην πραγματικότητα;

Το YouTube αποφάσισε να διπλασιάσει τον αριθμό των διαφημίσεων που οι χρήστες χρειάζεται να παρακολουθήσουν πριν ή κατά τη διάρκεια ενός βίντεο, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ad Age.

Αν και με αυτή τη νέα απόφαση του YouTube αυξάνεται ο χρόνος των διαφημίσεων, καθώς παίζονται δύο συνεχόμενες διαφημίσεις την κάθε φορά, αυτό αναμένεται να μειώσει τον συνολικό αριθμό των διαφημιστικών διαλειμμάτων που διακόπτουν το βίντεο. Δηλαδή, αν κατά τη διάρκεια ενός βίντεο θα πρέπει να παιχτούν δυο διαφημίσεις, θα υπάρχει ένα διαφημιστικό διάλειμμα αντί για δύο.

«Οι χρήστες πραγματικά τα λατρεύουν», δήλωσε η αντιπρόεδρος του YouTube, Debbie Weinstein, στο Ad Age. «Προτιμούν το να διακόπτεται το βίντεο λιγότερες φορές», συμπλήρωσε. Μερικοί χρήστες, όμως, σχολίασαν μάλλον αρνητικά την δήλωση αυτή της Weinstein, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν και πάλι πολλές διαφημίσεις.

Αλλά οι μεγαλύτερης διάρκειας διαφημίσεις έχουν και κάποια θετικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα το YouTube ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να παρακολουθούν μέσω βίντεο streaming ταινίες όπως το «Legally Blonde» και το «Rocky» δωρεάν, με διαφημιστικά διαλείμματα.