Το YouTube φέρνει μια νέα εφαρμογή αποκλειστικά για τους gamers

Το YouTube φέρνει μια νέα εφαρμογή αποκλειστικά για τους gamers

To YouTube Gaming θα αποτελέσει την απάντηση της Google στο Twitch της Amazon.

Μια νέα εφαρμογή για τους χρήστες κινητών συσκευών αλλά και υπολογιστών θα παρουσιάσει σύντομα το YouTube μέσα στο καλοκαίρι.

Το YouTube Gaming θα αποτελεί ένα παράδεισο ενημέρωσης, επικοινωνίας και διασκέδασης για τους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η νέα εφαρμογή θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά από τα e-sports, τα social media και το live-streaming και θα συγκεντρώνει όλα τo σχετικό περιεχόμενο που βρίσκεται διασκορπισμένο στο YouTube. Έτσι θα επιτρέπει στους παίκτες να παρακολουθούν, να μοιράζονται και να επικοινωνούν ζωντανά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Πάνω από 25.000 παιχνίδια θα αποκτήσουν τις δικές τους σελίδες στη νέα εφαρμογή. Όπως και τα κανάλια των εταιρειών παραγωγής παιχνιδιών αλλά και προσώπων που έγιναν γνωστοί μέσα από το YouTube.

Τα βίντεο που θα εμφανίζονται στη νέα εφαρμογή θα αξιοποιήσουν την πρόσφατη αναβάθμιση του YouTube που προσφέρει frame rate 60 fps, ιδανική για μετάδοση βίντεο με περιεχόμενο από παιχνίδια. Θα περιλαμβάνει επίσης αυτόματη μετατροπή των streams σe βίντεο YouTube. Το YouTube προχωρά μάλιστα στον επανασχεδιασμό του συστήματος του ώστε να κάνει απλούστερο το live-streaming.

Η νέα εφαρμογή του YouTube δεν προκάλεσε έκπληξη στα μέλη του κόσμου των e-sports καθώς η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, είχε δείξει από καιρό το ενδιαφέρον του πάνω στο θέμα. Άλλωστε το YouTube Gaming δεν αποτελεί τίποτα άλλο από την απάντηση της Google στο Twitch της Amazon.

To Twitch, μια εφαρμογή με βίντεο για παιχνίδια και παίκτες, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, συγκεντρώνει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες στον κάθε μήνα. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Google επιθυμούσε την απόκτησή του, πριν τελικά καταλήξει στα χέρια της Amazon έναντι 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.