Τόνωση από τη μείωση τιμών στην JD.com – Πάνω από 42 δισ. δολάρια τα έσοδα

Τόνωση από τη μείωση τιμών στην JD.com – Πάνω από 42 δισ. δολάρια τα έσοδα
Photo: AFP
Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους έφτασαν τα 3,4 δισ. γουάν, αυξημένα κατά περισσότερο από 13%.

Ο κινεζικός κολοσσός των online λιανικών πωλήσεων JD.com ανακοίνωσε έσοδα τέταρτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις την Τετάρτη καθώς οι επιθετικές μειώσεις τιμών βοήθησαν στην αναζωογόνηση της ζήτησης από τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν μια αβέβαιη οικονομία.

Η ασταθής οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, η υψηλή ανεργία των νέων και οι χαμηλότεροι μισθοί για τους υπαλλήλους γραφείου έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές να σφίγγουν τα πορτοφόλια τους, οδηγώντας λιανοπωλητές όπως η JD.com να χρησιμοποιούν μεγάλες εκπτώσεις για να στηρίξουν τις πωλήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία καθαρά έσοδα 306,1 δισ. γουάν (42,52 δισ. δολάρια), έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 300,04 δισ. γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους έφτασαν τα 3,4 δισ. γουάν, αυξημένα κατά περισσότερο από 13% από τα 3 δισ. γουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Reuters ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η δημοτικότητα της JD.com μεταξύ των αγοραστών που έχουν συνείδηση του κόστους έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Οι αναλυτές δήλωσαν επίσης ότι οι «ύποπτες πρακτικές» που προέκυψαν σε εσωτερικό έλεγχο της μονάδας Dada Nexus είναι απίθανο να είχαν σημαντικό αντίκτυπο στα συνολικά έσοδα της εταιρείας, μειώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.Η JD.com δήλωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές της αξίας έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αποθετηρίων μετοχών, κατά τους επόμενους 36 μήνες έως τον Μάρτιο του 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com