Τους 100 εκατομμύρια χρήστες έφτασε το Pinterest

Τους 100 εκατομμύρια χρήστες έφτασε το Pinterest
The Pinterest Inc. application (app) is displayed for a photograph on an Apple iPad Air in Washington, D.C., U.S., on Thursday, Feb. 19, 2015. Pinterest Inc. the online scrapbooking company, is seeking to raise funding at a valuation of about $11 billion, according to a person familiar with the matter, continuing the soaring values of a group of high-profile technology startups. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μόλις άρχισε να γίνεται κερδοφόρα.

Το Pinterest ανακοίνωσε πως πέρασε το κατώφλι των 100 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών τον μήνα. Η startup εταιρεία που συγκέντρωσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της , γνωστοποίησε πως έχει επίσης διπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη σελίδα της τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ ο αριθμός των αναζητήσεων στις υπηρεσίες του έχει αυξηθεί κατά 81% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για την εταιρεία που μετράει πέντε χρόνια παρουσίας, είναι ότι τα δύο τρίτα του περιεχομένου που κοινοποιήθηκε στο Pinterest είναι από την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Νωρίτερα εντός του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα λανσάρει την επιλογή «buy» στις αναρτήσεις των χρηστών της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει το εγχείρημα. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Τιμ Κένταλ, δήλωσε πρόσφατα πως η εταιρεία δεν έχει την πρόθεση να κερδίσει χρήματα μέσω της εξαγοράς των αναρτήσεων των χρηστών.

Η εταιρεία μόλις άρχισε να γίνεται κερδοφόρα, ωστόσο οι προσδοκίες των αναλυτών είναι υψηλές. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί από τους χρήστες εγγράφονται στην υπηρεσία με την πρόθεση να αγοράσουν πράγματα που βρίσκουν.