Τους 90 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τους 90 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και απεικονίζει καμένη καρέκλα σε κατεστραμμένο σπίτι, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, μετά την θανατηφόρα πυρκαγιά, στο Μάτι, κοντά στην Αθήνα, Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018. «Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές» τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας ότι πρέπει «να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες». Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας άνδρας 85 ετών που νοσηλευόταν στην εντατική του Ευαγγελισμού.

Κατέληξε άνδρας εγκαυματίας ηλικίας 85 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον αριθμό των επισήμως αναγνωρισμένων θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι σε 90.

Ακόμη, 37 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Ο αριθμός των θυμάτων πάντως είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα δύο σώματα που εντόπισε το λιμενικό σε Κόκκινο Λιμανάκι και Γλυφάδα είναι θύματα της πυρκαγιάς.