Τους παραγωγικούς φορείς συναντά ο Τσίπρας

Τους παραγωγικούς φορείς συναντά ο Τσίπρας

Συναντήσεις με τους ανθρώπους της αγοράς ξεκινά από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προκειμένου να ολοκληρώσει την ατζέντα της ΔΕΘ.

Αντώνης Αντζολέτος

Μπορεί η κυβέρνηση να κινείται σήμερα σε ρυθμούς τηλεοπτικών αδειών, όμως οι προετοιμασίες για τη ΔΕΘ είναι, πλέον πυρετώδεις με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να έχει άμεση εικόνα των αιτημάτων των ανθρώπων της αγοράς ξεκινά από αύριο συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και Επιμελητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κλείσει για την Τετάρτη ραντεβού του πρωθυπουργού με το ΕΒΕΑ και τον κ. Μίχαλο, ενώ την πόρτα της Ηρώδου Αττικού θα περάσουν και εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ.

Είναι σαφές πως οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη προβληματίζουν το Μαξίμου που επιθυμεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό να μετριάσει τις αντιδράσεις.

Οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού για την ΔΕΘ έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να συντάσσονται με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Δημήτρη Λιάκο να έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν και τα σημειώματα από τα υπουργεία, τα οποία θα πρέπει να έχουν παραδοθεί όλα στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ερωτηματικό αποτελεί αν ο πρωθυπουργός επιλέξει το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, από έναν νέο φόρο ακίνητης περιουσίας πιο δίκαιο, προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα και στηριγμένο στις νέες αντικειμενικές αξίες.

Θέλοντας να δώσει έμφαση και στον τομέα της ανάπτυξης και των υποδομών, που θα αποτελέσει και ειδικό κομμάτι της ομιλίας του στο Βελλίδειο Ίδρυμα το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με το NEWS 247, ο πρωθυπουργός στα τέλη της εβδομάδας θα βρεθεί στο Κιάτο όπου θα επισκεφτεί το τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα, μετά και τη συνάντηση Μοσκοβισί – Τσακαλώτου κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν πως μέχρι το αργότερο τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να εκταμιευτεί η δεύτερη δόση. Υπενθυμίζουν μάλιστα πως από τη δεύτερη δόση των 2,8 δισ. τα 1,7 δισ. θα πάνε για πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Πηγή: news247.gr