Η Toyota επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην Uber και την αυτόνομη οδήγηση

Η Toyota επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην Uber και την αυτόνομη οδήγηση

Ο στόλος θα βασιστεί στο μοντέλο Sienna Minivan της Toyota, με τις πιλοτικές δοκιμές να ξεκινούν το 2021. 

Η Toyota θα επενδύσει στην Uber και θα επεκτείνει την συνεργασία τους στην από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό θα περιλαμβάνει τη «μαζική παραγωγή» αυτόνομων αυτοκινήτων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στο δίκτυο της Uber. Η συμφωνία εκτιμά την Uber στα περίπου 72 δισ. δολάρια, παρά τις αυξανόμενες απώλειες. Αυτό αποτελεί αύξηση 15% από την τελευταία επένδυση τον Μάιο, αλλά αντιστοιχεί σε μια προηγούμενη αποτίμηση τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τις εταιρείες, η τεχνολογία αυτόνομων αυτοκινήτων της κάθε εταιρείας θα συνενωθεί για να πραγματοποιηθεί η παραγωγή αυτόνομων αυτοκινήτων Toyota. Ο στόλος θα βασιστεί στο μοντέλο Sienna Minivan της Toyota με τις πιλοτικές δοκιμές να ξεκινούν το 2021. Ο Shigeki Tomoyama, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Corporation δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία και η επένδυση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην μετατροπή μας σε μια εταιρεία μετακινήσεων, καθώς βοηθούμε στο να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι προς την ασφαλή επέκταση των υπηρεσιών μετακίνησης όπως της κοινής χρήσης αυτοκινήτων».

Αυτό θεωρείται ως ένας τρόπος για να καταφέρουν και οι δύο εταιρείες να προφτάσουν τους ανταγωνιστές τους στην αγορά των αυτόματων αυτοκινήτων, καθώς τόσο η Toyota όσο και η Uber θεωρείται ότι υπολείπονται στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων, καθώς εταιρείες όπως η Waymo της Alphabet αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

Η Uber επίσης αναχαίτισε τις δοκιμές της για αυτόνομα οχήματα έπειτα από μια θανατηφόρα συντριβή στο Tempe της Αριζόνα το Μάρτιο, όταν ένα αυτόνομο Uber SUV σκότωσε έναν πεζό. Από τότε, ο γίγαντας των μετακινήσεων έχει αφαιρέσει τα αυτόνομα αυτοκίνητά του από το δρόμο και έχει κλείσει το παράρτημά του στην Αριζόνα.