Τραγωδία στα Τέμπη: Στις 54 οι ταυτοποιήσεις των νεκρών – Έχουν ενημερωθεί 14 οικογένειες

Τραγωδία στα Τέμπη: Στις 54 οι ταυτοποιήσεις των νεκρών – Έχουν ενημερωθεί 14 οικογένειες
Πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν στο σημείο που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζεται η επίπονη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη, με τον αριθμό τους να είναι πλέον 36. Σε εξέλιξη σάρωση στις άμορφες μάζες των βαγονιών για να εντοπιστούν σοροί.

Σε τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, με τους πυροσβέστες να πραγματοποιούν αυτή την ώρα σάρωση στις άμορφες μάζες των βαγονιών και στο έδαφος προκειμένου να εντοπίσουν σορούς ή και βιολογικό υλικό των θυμάτων. Έως το μεσημέρι οι έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Αστυνομία και Πυροσβεστική ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 57. Νοσηλεύονται 48 επιβάτες, επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 52 νεκροί, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Η ταυτοποίηση γίνεται στα εργαστήρια 24 ώρες το 24ωρο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού. Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει από χθες ήδη, με την ενημέρωση των πρώτων οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr