Τράπεζα της Αγγλίας: Προσοχή στις φούσκες. Πιθανότητα απότομης διόρθωσης στις αγορές

Τράπεζα της Αγγλίας: Προσοχή στις φούσκες. Πιθανότητα απότομης διόρθωσης στις αγορές
epa08800729 A general view of the Bank of England in the City of London in London, Britain, 05 November 2020. The central bank announced that its Monetary Policy Committee (MPC) had voted to maintain interest rates at its record low level of 0.1 percent, but expand quantitative easing - its programme of government bond buying - by £150bn (194bn US dlrs). EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για το 2023 η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1%, εμφανίζοντας την πιο αδύναμη επίδοση από το 2009   

«Οι αγορές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε μια σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος». Τάδε έφη η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) σε έκθεση που διερευνά πώς οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να πληγούν από μια πιθανή αναστροφή του ράλι στις μετοχές.

Όπως αναφέρει, η πιθανότητα απότομης διόρθωσης έχει αυξηθεί από τον Δεκέμβριο. 

Οι προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας έρχονται στη σκιά των επίσημων στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα και επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική οικονομία εισήλθε σε ρηχή ύφεση στο δεύτερο μισό του 2023. 

Για το 2023 η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1%, εμφανίζοντας την πιο αδύναμη επίδοση από το 2009 – με εξαίρεση το 2020 όταν η πανδημία της Covid-19 οδήγησε σε βαθιά ύφεση την παγκόσμια οικονομία. 

Η βρετανική οικονομία δείχνει πάντως σημάδια ότι ξεκινά το 2024 με ισχυρότερο βηματισμό, με το ΑΕΠ να μεγεθύνεται κατά 0,2% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, ενώ άλλες μετρήσεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη συνεχίστηκε το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: