Τριάντα εκατ. ευρώ από τη Γαλλία στο επενδυτικό ταμείο

Τριάντα εκατ. ευρώ από τη Γαλλία στο επενδυτικό ταμείο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών με το οικονομικό επιτελείο.

Στην επίσκεψη εργασίας ολίγων ωρών, που πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, κατά την οποία έγινε δεκτός από τον έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Σαπέν είχε την ευκαιρία να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική διαδρομή που έκανε για την ανόρθωση της οικονομίας και ενθάρρυνε προς τη συνέχιση των ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πολλές επιτυχίες της ελληνικής προεδρίας, την οποία στήριξε αποφασιστικά η Γαλλία και ιδιαίτερα στον τομέα της Τραπεζικής Ένωσης και του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα και η Γαλλία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις κοινές προτεραιότητες για περισσότερη ανάπτυξη και απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε τη συνεισφορά της χώρας του με 30 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαπέν υπενθύμισε τη σταθερή στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα και τη δέσμευσή της εδώ και δύο χρόνια για την παροχή τεχνικής βοήθειας, ιδίως στους τομείς της διοικητικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Με 100 εκατ. ευρώ η γερμανική KfW στο επενδυτικό ταμείο