Τριήμερο στις Σπέτσες χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα – Γιατί δεν θα πάει

Τριήμερο στις Σπέτσες χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα – Γιατί δεν θα πάει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα θα διεξαχθούν οι πολυσυζητημένες συνεδριάσεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου.

Μία μόλις ημέρα μετά τη διαρροή της τριήμερης συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει «το παρών».

Η εξήγηση που δίνεται και η οποία έχει λογική αναφέρει ότι ως πρώην Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία συνεδρίαση αφού αυτή αφορά στον συντονισμό των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον συντονισμό, αλλά και τον προγραμματισμό του έργου της ανά τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκ του ρόλου του που πηγάζει από το γεγονός ότι υπήρξε Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρεμβαίνει πιο κεντρικά και ταυτόχρονα πιο στοχευμένα στην πολιτική δραστηριότητά του του κόμματος δίνοντας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, και την κατάλληλη πολιτική νοηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο απλά, η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργό στη συνάντηση των Σπετσών, αν και εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί τελικά, δεν θα είχε κανένα ιδιαίτερο νόημα όπως έγινε από την πρώτη στιγμή αντιληπτό.

Ούτε φυσικά ο πρώην αρχηγός θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία παρουσιάσεων μέσω power point κτλ. Άλλωστε η κοινοβουλευτική του παρουσία δεν μπορεί να έχει σχέση μ’ αυτήν των υπόλοιπων βουλευτών.

Ακόμα και το γεγονός ότι οι Σπέτσες ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά της οποίας ο κ. Τσίπρας είναι βουλευτής δεν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο.

Ως εκ τούτου στις Σπέτσες θα ταξιδέψουν τελικά 35 βουλευτές συν τον κ. Κασσελάκη ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είναι μέλος του κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr