Τρίτο γύρο χρηματοδότησης και επέκταση στην Ευρώπη σχεδιάζει για το 2019 η Viva Wallet

Τρίτο γύρο χρηματοδότησης και επέκταση στην Ευρώπη σχεδιάζει για το 2019 η Viva Wallet

Η ελληνική πλατφόρμα σκοπεύει να εδραιώσει την ευρωπαϊκή παρουσία της - Νέες υπηρεσίες αναμένεται να προστεθούν στην πλατφόρμα το 2019. 

Τα σχέδιο για το μέλλον της Viva Wallet ανέπτυξε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Καρώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Netweek.

Όπως ανέφερε, η ελληνική fintech εταιρεία βρίσκεται εντός του τριετούς πλάνου ανάπτυξης, με αυξημένο τζίρο σε σχέση με το 2017, 25 εκατ. ευρώ και 4,5 εκατ. (θετικό) EBITDA έναντι 20 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. EBITDA, αλλά και εντός των στόχων για το 2018.

Πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται για έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης που πιθανώς να αποφέρει το ποσό των 50-70 εκατ. ευρώ, αλλά και μία στρατηγική επέκταση στην Ευρώπη. «Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης – πιθανότατα προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, αν όλα πάνε καλά και ανάλογα με την πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς. Σκοπεύουμε να αντλήσουμε 50-70 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στην Ευρώπη, ανέφερε ότι η Viva Wallet αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει υποκαταστήματα σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Ρώμη, Βουκουρέστι, Λευκωσία, ενώ θα ακολουθήσουν Παρίσι, Άμστερνταμ και Φρανκφούρτη. Όπως είπε ο Χ. Καρώνης, στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει παρουσία σε όλες τις χώρες όπου ισχύει η πανευρωπαϊκή άδεια διαχείρισης ψηφιακού χρήματος που έχει λάβει.

Ο CEO της Viva Wallet δήλωσε πως σχεδιάζονται νέες υπηρεσίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα τα Virtual ATMs: Μια υπηρεσία όπου επιλεγμένοι συνεργάτες θα προσφέρουν ανάληψη μετρητών από τον λογαριασμό του πελάτη. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται ήδη από την N26 στη Γερμανία.

«Θέλουμε να είμαστε μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πλατφόρμα πληρωμών που να διευκολύνει τον πελάτη μας, είτε είναι έμπορος είτε είναι ιδιώτης, προσφέροντάς του την καλύτερη εμπειρία μέσα από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας», κατέληξε ο Χ. Καρώνης, προσθέτοντας πως μεταξύ των υπηρεσιών που αναμένεται να προστεθούν στην πλατφόρμα το 2019 είναι η εγγραφή πελατών μέσω κλήσης video, η ανανέωση και εμπλουτισμός του e-banking, η αναβάθμιση της υπηρεσίας διαχείρισης εταιρικών εξόδων, τα νέα POS με βελτιωμένες δυνατότητες αλλά και η χορήγηση πιστώσεων στο πλαίσιο της παρούσας άδειας παροχής υπηρεσιών.

Δείτε ακόμη: Viva Wallet: Σχεδιάζει ψηφιακή τράπεζα στη Μ. Βρετανία, στοχεύει σε νέα κεφάλαια ύψους 50 εκατ. Ευρώ