Τρίτο συμβόλαιο μεταξύ ΕΕ και Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίου

Τρίτο συμβόλαιο μεταξύ ΕΕ και Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίου
epa08905679 A vaccination is prepared at the University Clinic in Frankfurt, Germany 27 December 2020, prior to the administration of 150 Corona vaccinations. The EU is launching a co-ordinated vaccine rollout to fight Covid-19, as the Pfizer-BioNTech vaccine has been delivered to all 27 member states. EPA/ANDREAS ARNOLD / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Με την υπογραφή, το νέο συμβόλαιο είναι πλέον σε ισχύ, κάτι που αποτελεί καλή είδηση στον μακροπρόθεσμο αγώνα μας για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τον ιό και τις μεταλλάξεις του», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με τις Pfizer/BioNTech, που εγγυάται στο μπλοκ έως και 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου των εταιρειών κατά της Covid-19 κατά την περίοδο 2021-23.

«Με την υπογραφή, το νέο συμβόλαιο είναι πλέον σε ισχύ, κάτι που αποτελεί καλή είδηση στον μακροπρόθεσμο αγώνα μας για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών από τον ιό και τις μεταλλάξεις του», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Σε άλλη ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι ίσως ακολουθήσουν συμβόλαια και με άλλες εταιρείες.