Τσακαλώτος: Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές

Τσακαλώτος: Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται για την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών, Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών για την επιτυχή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου - «Ευχαριστίες» μέσω twitter στη Νέα Δημοκρατία.

Την επιτυχή έκδοση του 10ετους ομολόγου, από την οποία το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να αντλήσει ποσό 2,5 δισ. ευρώ, χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με 10ετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για 10 χρόνια. Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο», αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.

«Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές», καταλήγει.

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου»

Την Νέα Δημοκρατία …ευχαριστεί μετά την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Ο υπουργός Οικονομικών έγραψε συγκεκριμένα πως «ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές».