Τσακαλώτος: Tα μάτια μας είναι τώρα στραμμένα στη ρύθμιση του χρέους

Τσακαλώτος: Tα μάτια μας είναι τώρα στραμμένα στη ρύθμιση του χρέους
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει σημαντικά προαπαιτούμενα - Δε συζητήθηκε θέμα προληπτικής γραμμής στήριξης.

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στην συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Τα πράγματα έχουν αναστραφεί», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε ότι η γ’ αξιολόγηση έχει πλέον πολιτικά τελειώσει. Πρόσθεσε, όμως, πως υπάρχουν μερικά προαπαιτούμενα, κατά βάση τεχνικής φύσης, τα οποία μένουν να ολοκληρωθούν.

«Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Eurogroup όπου ξεκαθαρίζεται ότι το Euro Working Group θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε σήμερα θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Τέλος, σημείωσε ότι το «μαξιλαράκι» «που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

«Ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε ακόμη: Πράσινο φως από το Eurogroup για τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ