Τσίπρας σε Γκάμπριελ: Δεν μπορώ να κόψω συντάξεις

Σειρά συναντήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

«Γεμάτο» είναι το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, καθώς την Τετάρτη είχε συνάντηση τόσο με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο και με τον Ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Δεν μπορώ να κόψω συντάξεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αντικαγκελάριο της Γερμανίας. Από την πλευρά του ο Γκάμπριελ φέρεται να υποστήριξε πώς είναι σημαντική η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα θετικά στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο της συνάντησης που είχε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας στο Νταβός, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί. Στη συνάντηση αυτή, επισημάνθηκε και η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σχετικά άρθρα