Τσίπρας σε Κατάινεν: Έτσι θα πιάσει η Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα

Τσίπρας σε Κατάινεν: Έτσι θα πιάσει η Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (A) συναντάται με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν (Jyrki Katainen )(Δ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 18 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ανάπτυξη.

Η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία προς το σκοπό αυτό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έπειτα από μια μακρά περίοδο μέτρων λιτότητας, η έμφαση τώρα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, η ώθηση των οποίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Κατάινεν συζήτησαν ζητήματα επενδύσεων, την ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν επιλεγεί 42 έργα μέσω των οποίων 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού μετά το πέρας της συνάντησης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2015 και του παρέδωσε σχετικό ενημερωτικό φάκελο.