TSMC: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στέλνει σημάδια ανάκαμψης της τεχνολογίας το 2024

TSMC: Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στέλνει σημάδια ανάκαμψης της τεχνολογίας το 2024
epa07626390 The logo of Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) is displayed during the TSMC Annual general meeting in Hsinchu, Taiwan, 05 June 2019. According to news reports, TSMC is the world's largest dedicated semiconductor foundry, providing the industry's leading process technology and foundry's largest portfolio of process-proven libraries, IPs, design tools and reference flows. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης απαιτεί ισχυρά τσιπ που η TSMC υπερέχει στην κατασκευή τους.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, αναμένει επιστροφή σε σταθερή ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο και έδωσε στον εαυτό της περιθώριο να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2024, γεγονός που υποδηλώνει πως αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης για smartphone και υπολογιστές.

Ο κύριος κατασκευαστής τσιπ της Apple και της Nvidia προϋπολογίζει κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 28 έως 32 δισ. δολαρίων -έναντι περίπου 30 δισ. δολαρίων το 2023- και αναμένει ότι η αύξηση των εσόδων θα ανακάμψει σε τουλάχιστον 20% για το έτος. Προχωράει με σχέδια για εργοστάσια παραγωγής τσιπ στην Ιαπωνία, την Αριζόνα και τη Γερμανία – το πρώτο από τα οποία θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή στα τέλη του 2024, σε μια μεγάλη ώθηση στην παγκόσμια παρουσία της TSMC.

Οι προοπτικές της ταϊβανέζικης εταιρείας, αν και δεν ξεπερνούν τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυττών, έρχονται μετά από μια πολυετή ύφεση της ζήτησης τεχνολογίας. Τα στελέχη ξόδεψαν επίσης αρκετό χρόνο μιλώντας για τους πιθανούς καταλύτες από την έκρηξη της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως, η οποία απαιτεί ισχυρά τσιπ που η TSMC υπερέχει στην κατασκευή τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Σ. Γουέι, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει την προεδρία από τον Μαρκ Λιου φέτος, επανέλαβε ότι αναμένει επιστροφή σε «υγιή ανάπτυξη», μετέδωσε το Bloomberg.

Τα έσοδα της TSMC θα πρέπει να αυξηθούν σε χαμηλό έως μεσαίο ποσοστό 20% φέτος, δήλωσε ο Γουέι, αντιστρέφοντας τη μικρή πτώση του 2023. Τα έσοδα ανήλθαν σε 625,5 δισ. δολάρια, ανέφερε νωρίτερα η TSMC, «ισοφαρίζοντας» το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com