Η Turkish Airlines φέρνει μαζικά Τούρκους στη Θεσσαλονίκη

Η Turkish Airlines φέρνει μαζικά Τούρκους στη Θεσσαλονίκη

Από 1η Μαΐου δόθηκε άδεια στην εταιρεία να δρομολογήσει και δεύτερη αεροπορική γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Kωνσταντινούπολης.

H Turkish Airlines αυξάνει τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, δόθηκε άδεια στην εταιρεία να δρομολογήσει από 1ης Mαΐου δεύτερη καθημερινή αεροπορική γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Kωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να κάνει δεκτό το αίτημα της Turkish, για μία επιπλέον καθημερινή πτήση από Θεσσαλονίκη, έθεσε ως προϋπόθεση να κοπεί μία από τις σχεδόν τέσσερις καθημερινές πτήσεις της Turkish από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη.

Η Turkish διαφωνεί με την πρόταση της ΥΠΑ, αλλά εκτιμάται ότι θα βρεθεί λύση, πιθανώς και με το μοντέλο του κοινού κωδικού μεταξύ Aegean και Turkish για το δεύτερο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», το 2012 η Turkish Airlines μετέφερε από και προς τη Θεσσαλονίκη 40.000 επιβάτες, πέρσι 78.000 και με τη δεύτερη γραμμή εκτιμάται ότι θα μπορεί να μεταφέρει έως και 160.000 επιβάτες ετησίως.

Διαβάστε ακόμη: Ανταγωνισμός στον αέρα… με «μάχη» προσφορών