Τζακ Μα για εμπορικό πόλεμο: Πολλές επιχειρήσεις θα εγκαταλείψουν την Κίνα

Ο Πρόεδρος της Alibaba προέβλεψε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις θα μετακινήσουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες μεσοπρόθεσμα, για να γλιτώσουν τους δασμούς.

Οι εμπορικές διαμάχες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα θα μπορούσαν να διαρκέσουν δύο δεκαετίες, σημείωσε ο πρόεδρος της Alibaba, Τζακ Μα, την Τρίτη. Πρόσθεσε ότι θα φέρουν «χάος» σε όλες τις πλευρές που θα συμμετέχουν.

Ο Ma μιλούσε σε συνέδριο επενδυτών της Alibaba λίγες ώρες μετά την επιβολή δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση και όπως τόνισε αυτές οι κινήσεις θα έχουν επίπτωση σε κινεζικές και ξένες εταιρείες άμεσα και αρνητικά.

Προέβλεψε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις θα μετακινήσουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες μεσοπρόθεσμα, για να γλιτώσουν τους δασμούς.

«Μπορεί να κερδίσεις τη μάχη, αλλά θα χάσεις τον πόλεμο. Μεσοπρόθεσμα, πολλές κινεζικές εταιρείες θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες. Ακόμη και αν συνταξιοδοτηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, και έρθει νέος πρόεδρος, θα συνεχίσουν να υπάρχουν… Χρειαζόμαστε νέους εμπορικούς κανόνες, πρέπει να αναθεωρήσουμε τον Παγκόσμιο Οργανσισμό Εμπορίου», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Σχετικά άρθρα