Τζακ Μα: Το Bitcoin «είναι πιθανότατα μια φούσκα»

Τζακ Μα: Το Bitcoin «είναι πιθανότατα μια φούσκα»
epa06817844 Jack Ma, the founder and executive chairman of Chinese e-commerce company Alibaba Group delivers his speech during the opening of the Alibaba group office in Kuala Lumpur, Malaysia, 18 June 2018. Alibaba Group opened its office in Malaysia, marking a new chapter of a company's deepening strategic cooperation with Malaysia, the first eWTP (Electronic World Trade Platform) hub outside of China. EPA/AHMAD YUSNI

Το αφεντικό της Alibaba έγινε ακόμη ένας επιχειρηματίας που βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό τα ψηφιακά νομίσματα.

 

Ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού Alibaba, δήλωσε ότι μπορεί η εταιρεία του να ποντάρει πολλά στην τεχνολογία blockchain, όμως η συμβουλή του στον κόσμο είναι να μην επενδύει σε Bitcoins.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για την έναρξη ηλεκτρονικής υπηρεσίας μεταφοράς κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του Χονκ Κονγκ και των Φιλιππίνων, ο Τζακ Μα είπε ότι «η ίδια η τεχνολογία μπορεί να μην είναι φούσκα, όμως πιθανότητα το Bitcoin να είναι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin αποτελεί το πρώτο «παιδί» της τεχνολογίας blockchain, η οποία σήμερα έχει πάρα πολλές εφαρμογές – όπως αυτή που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Τζακ Μα, Ant Financial, για να πραγματοποιεί αστραπιαίες μεταφορές χρημάτων. Όπως είπε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος, η εταιρεία του δεν έχει στην κατοχή της κανένα Bitcoin, και επιθυμία της είναι να μείνει μακριά από τέτοιου είδους επενδύσεις.

Είναι γεγονός ότι το Bitcoin έχει παρουσιάσει τεράστιες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα. Τον προηγούμενο χρόνο η αξία του εκτοξεύτηκε κατά 1.300%, φτάνοντας ως και τα 20.000 δολάρια, πριν ζήσει μια τρομακτική πτώση που το έφερε σήμερα λίγο πιο πάνω από τα 6.000 δολάρια.