Τζανάκης: Να επεκταθεί και σε άλλους τομείς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Τζανάκης: Να επεκταθεί και σε άλλους τομείς ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Πολίτης εμβολιάζεται κατά την πρώτη μέρα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της εταιρίας Moderna κατά του κορονοϊού στο "Μέγα" εμβολιαστικό κέντρο στην Helexpo, Μαρούσι, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός εναντίον του ιού SARS-CoV-2, για τις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο θέμα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και στο τι πρέπει να γίνει στην περίπτωσή τους κατά την άποψή του, αναφέρθηκε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την Κυβέρνησή, σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τζανάκης, τόνισε κατηγορηματικά, ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, αρχίζοντας από τον κρατικό μηχανισμό. Όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, δήλωσε σχετικά.

Αλλά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.