Τζανακόπουλος: Καμία υπαναχώρηση στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας

Τζανακόπουλος: Καμία υπαναχώρηση στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στο θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και στο θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, το κυβερνητικό στέλεχος έκανε ειδική μνεία στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο φέρεται να οδήγησε και στην παραίτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες. Μπορώ να πω μόνο ότι ο κ. Καμμένος σήμερα τόνισε κατηγορηματικά πως “ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι μέλος της κυβέρνησης έχει χρηματοδοτηθεί από τον Τζ. Σόρος”» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. εστιάζει την παρέμβασή της στην παραφιλολογία για να μην συζητήσει για τον κ. Παπαντωνίου, γιατί ταυτίζεται πλέον πλήρως με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», ενώ παρατήρησε ότι αυτοί που πρέπει να φοβούνται, είναι «αυτοί που κουνούν το δάχτυλο ως τιμητές της διαφάνειας».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις περί εντάσεων και διαφωνιών, εξήγησε ότι «όταν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες ανεβαίνουν οι τόνοι» και ότι «μόνο ο πρωθυπουργός αποφασίζει πώς θα προεδρεύσει σ’ αυτό (σ.σ. υπουργικό συμβούλιο)».

Επανέλαβε μάλιστα, τη δέσμευση της κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών και χαιρέτισε τη συνεισφορά του κ. Κοτζιά στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας.

Όσον αφορά τα σενάρια περί εκλογών, διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις κάλπες, ενώ διευκρίνισε ότι τυχόν αποχώρηση του κ. Καμμένου σημαίνει απλώς «απόσυρση των υπουργών από την κυβέρνηση».

«Κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση» σχολίασε, σχετικά.

Αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 χιλιόμετρα, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την αντίδραση της Τουρκίας, καθώς πρόκειται για «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Μνεία έκανε και στην επιλογή του κ. Τσίπρα να προχωρήσει το σχετικό ζήτημα μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, εξηγώντας ότι «τεχνικά αυτή η επιλογή είναι πιο γρήγορη, καθώς δίνει την ευκαιρία να έχουμε ευρύτερες συναινέσεις».

Ξεκαθάρισε άλλωστε, ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση, καθώς «υπάρχει σαφής δέσμευση και θα προχωρήσουμε σύντομα στην υλοποίησή της», ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα ουδέποτε απεμπόλησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.