Τζένη Μπαλατσινού: Οι συμβολισμοί στον γάμο της και οι διόλου τυχαίες επιλογές

Τζένη Μπαλατσινού: Οι συμβολισμοί στον γάμο της και οι διόλου τυχαίες επιλογές
Από τα λουλούδια που κρατούσε μέχρι το νυφικό που επέλεξε η Τζένη Μπαλατσινού, ακόμη και οι μπομπονιέρες, όλα είχαν το νόημά τους μέσα στη διακριτική ρομαντική τελετή του γάμου της με τον Βασίλη Κικίλια.

Αναμφίβολα, ο γάμος της Τζένης Μπαλατσινού με τον Βασίλη Κικίλια ήταν ο γάμος του καλοκαιριού, ωστόσο, πέρα από το ρομαντικό στοιχείο στο σύνολο της τελετής, λίγοι ίσως αντιλήφθηκαν τους συμβολισμούς που το ζευγάρι είχε επιλέξει για να τιμήσει τη στιγμή του και τους ανθρώπους με τους οποίους θα τη μοιραζόταν.

Από τις ενδυματολογικές επιλογές του ζευγαριού μέχρι τη διακόσμηση και τις μπομπονιέρες, όλα είχαν μια ιστορία να αφηγηθούν και μόνο ο στενός κύκλος –στην αρχή, τουλάχιστον- μπορούσε να αποκωδικοποιήσει όλα αυτά τα μυστικά που κρύβονταν παντού.

Όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία του ζευγαριού έγινε σε διαφορετικά σπίτια, με τη νύφη να προετοιμάζεται στο σπίτι της στο κέντρο και τον γαμπρό στο σπίτι του κουμπάρου και αδελφικού του φίλου, Ηλία Καντζούρη, με τον οποίο άλλωστε τους ενώνει η κοινή αγάπη τους για το μπάσκετ.

Το νυφικό της Τζένης Μπαλατσινού ήταν από το ελληνικό fashion brand Zeus+Δion, κι αν σε κάποια έμπειρα μάτια κάτι θύμιζε, ίσως τώρα μπορούν να ανατρέξουν σε λεπτομέρειες από την ταινία «Τζένη – Τζένη». Από εκεί προερχόταν και το ορχηστρικό τραγούδι που έπαιζε ο λυράρης, την ώρα που η παρουσιάστρια ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Στα χέρια της η νύφη κρατούσε μια ανθοδέσμη φτιαγμένη αποκλειστικά από ελληνικά λουλούδια. Λεμονανθοί, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, λεμονοθύμαρο, λεβάντα, χαμομήλι, δάφνη και βασιλικός, όλα όσα στην ελληνική φύση συμβολίζου την ευτυχία, την ευδαιμονία, τη μακροζωία βρίσκονταν στα χέρια της Τζένης Μπαλατσινού. Ομοίως, γιασεμιά και λουλούδια του αγρού στόλιζαν το εκκλησάκι στο οποίο έγινε το μυστήριο.

Όσο για τις μπομπονιέρες, αν κάποιος απορούσε για τα κουδουνάκια που τις στόλιζαν, αυτή ήταν μία ευθεία αναφορά στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά, μία διακριτική ευχή και ένα ευχαριστώ για τους προσκεκλημένους.

Πηγή: People Greece.com