Τζίμι: Το ρομπότ της Intel

Τζίμι: Το ρομπότ της Intel

Ένα τρισδιάστατο ρομπότ που μιλά και περπατά είναι στα σκαριά. 

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Intel ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα ρομπότ, τον «Τζίμι», που συναρμολογείται από μέρη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Μόλις είναι ολοκληρωμένο, το ρομπότ αρχίζει να μιλά και να περπατά.

Ο λευκού χρώματος και ύψους περίπου 75 εκατοστών «Τζίμι» θα διατίθεται στους καταναλωτές έως το τέλος του έτους, με κόστος περίπου 1.600 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η τιμή του «κιτ» συναρμολόγησης για το ρομπότ αναμένεται να πέσει κάτω 1.000 δολάρια σε λίγα χρόνια. Στο «κιτ» θα περιλαμβάνονται και ορισμένα μηχανικά μέρη του ρομπότ που δεν εκτυπώνονται, καθώς και ο επίσης μη εκτυπώσιμος επεξεργαστής Edison της Intel.

Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί κατάλληλα, ώστε να τραγουδά, να μιλά διάφορες γλώσσες, να στέλνει μηνύματα στο Twitter, να σερβίρει ποτά και πολλά άλλα. Οι ιδιοκτήτες ρομπότ όπως ο «Τζίμι» θα μπορούν να τα προγραμματίζουν κατά βούληση για να κάνουν μοναδικά πράγματα, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες τα προγράμματα αυτά, με την μορφή εφαρμογών που θα μπορούν να «κατεβαίνουν» μέσω διαδικτύου.

Η Intel προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στις νέες τεχνολογίες (ταμπλέτες, έξυπνα κινητά) και, μεταξύ άλλων, στοχεύει στη δημιουργία «έξυπνων» ρούχων, καθώς και στην κατασκευή συναρμολογούμενων και αυτόνομων ιπτάμενων ρομπότ (drones), που θα απευθύνονται στους χομπίστες, οι οποίοι ξετρελαίνονται να φτιάχνουν μόνοι τους διάφορα ηλεκτρονικά «γκάτζετ».

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα απίστευτες εκτυπώσεις με 3D printers

Η Intel μπαίνει στην αγορά των «φορετών συσκευών»

Τα ρομπότ εισβάλουν στις αποθήκες της Amazon