Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
epa06748964 US actor George Clooney (R) and his wife, British human rights barrister Amal Clooney (L) arrive for the royal wedding ceremony of Britain's Prince Harry and Meghan Markle at St George's Chapel in Windsor Castle, in Windsor, Britain, 19 May 2018. EPA/LAUREN HURLEY EPA-EFE/LAUREN HURLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεισφέρουν ο Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ με δωρεά ύψους άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Τα χρήματα διαθέτει το διάσημο ζευγάρι σε συνολικά έξι αποδέκτες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Μεταξύ αυτών είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), καθώς είναι μια από τις χώρες που έχει πληγεί ιδιαίτερα, ενώ το ζευγάρι έχει σπίτι στο Μπέρκσαϊρ, η Λομβαρδία, όπου είναι το επίκεντρο του ιού στην Ιταλία, καθώς και στην Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου, απ’ όπου κατάγεται η Αμάλ.

Ακόμη, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ προσφέρουν 250.000 δολάρια στις εταιρείες παραγωγής Motion Picture και Television home, της οποίας μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αγαπημένος ηθοποιός, καθώς και στο ταμείο του Σωματείου Αμερικανών ηθοποιών SAG-AFTRA.

Το ίδιο ποσό προορίζεται και για το ταμείο της δημαρχίας του Λος Άντζελες που παρέχει φροντίδα στα παιδιά των εργαζομένων στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τον τομέα της υγείας.