Uber: Ετοιμάζει deal με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στην Κίνα

Uber: Ετοιμάζει deal με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στην Κίνα

H Baidu μεσολάβησε για τη σύμπραξη Uber-Yidao Yongche.

Σε τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκονται οι συζητήσεις της εταιρείας Uber με τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στην Κίνα, την Yidao Yongche, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την έναρξη των συζητήσεων μεσολάβησε η κινεζική εταιρεία, Baidu, η οποία κατέχει μερίδιο και στις δύο εταιρείες , έχοντας προχωρήσει εντός του προηγούμενου έτους σε επένδυση 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην Uber. Η διεξαγωγή συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου οι δύο μεγαλύτερες εφαρμογές ταξί στην Κίνα, η Tencent Holdings-backed Didi dache και η υποστηριζόμενη από την Alibaba Kuaidi dache, ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους.

Είναι γεγονός πως η Uber δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Κίνα, καθώς η Yidao Yongche παραμένει κυρίαρχη στον κλάδο. Η ευκαιρία που της δίνεται μέσω της σύμπραξης με την «κινεζική Uber» είναι μεγάλη και το μόνο εμπόδιο που μπορεί να τεθεί σε αυτή είναι ενδεχόμενο «φρένο» των ρυθμιστικών αρχών.