Uber και NASA έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία ιπτάμενων ταξί!

Uber και NASA έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία ιπτάμενων ταξί!
epa06315463 Jeff Holden CPO Uber speaks in the third day the 7th Web Summit in Lisbon, Portugal, 08 November 2017. The annual technology and internet conference attracts over 60,000 attendees from more than 100 countries, according to the organizers. EPA/MIGUEL A. LOPES

Το σχέδιο προβλέπει τις πρώτες δοκιμαστικές «πτήσεις» μέσα σε τρία χρόνια.

 

Η Uber κατέληξε σε συμφωνία με τη NASA για την ανάπτυξη λογισμού που θα επιτρέπει τη διαχείριση «ιπτάμενων ταξί» στα πρότυπα των υπηρεσιών που προσφέρει και στο έδαφος, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Uber αυτή είναι η πρώτη επίσημη σύμβαση που συνάπτεται με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία και καλύπτει τον εναέριο χώρο σε χαμηλό υψόμετρο και όχι στο διάστημα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 η NASA έχει συνάψει παρόμοιες συμφωνίες για την ανάπτυξη πυραύλων.

Ο CPO της Uber, ο Τζεφ Χόλντεν (φωτογραφία), δήλωσε ότι η Uber θα αρχίσει τις δοκιμές των ιπτάμενων ταξί –που θα μπορούν να μεταφέρουν τέσσερις επιβάτες και θα πετούν με ταχύτητα 320 μιλίων την ώρα– το 2020 στο Λος Άντζελες.

Τα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη των ιπτάμενων ταξί αποκαλύφθηκαν στο Web Summit που φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στη Λισαβόνα.

Το Fortune βρίσκεται στη Λισαβόνα και σας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα από το μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας