Uber: Νέες μεγάλες ζημίες και στο γ’ τρίμηνο- Στοχεύει σε κέρδη το 2021

Uber: Νέες μεγάλες ζημίες και στο γ’ τρίμηνο- Στοχεύει σε κέρδη το 2021
Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με καθαρές ζημίες 1,2 δισ. δολαρίων, οι οποίες ήταν οι τρίτες μεγαλύτερες στην ιστορία της.

Ύστερα από σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων η Uber είναι πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές της χρήσης του 2021, εκτιμώντας ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία, παρά τις προκλήσεις από ανταγωνιστές και ρυθμιστικές αρχές ανά την υφήλιο.

Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με καθαρές ζημίες 1,2 δισ. δολαρίων, οι οποίες ήταν οι τρίτες μεγαλύτερες στην ιστορία της. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε εμφανίσει ζημίες 986 εκατ. ευρώ. Το αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη το δεύτερο τρίμηνο, με τις ζημίες να ανέρχονται στα 5,2 δισ. δολάρια καθώς περιελάμβαναν έκτακτη χρέωση 3,9 δισ. δολαρίων συνδεόμενη με την αρχική δημόσια εγγραφή της τον περασμένο Μάιο.

Οι δαπάνες της εταιρείας έκαναν άλμα 33% στα 4,92 δισ. δολάρια, ενώ οι κρατήσεις επιβατών αυξήθηκαν 29% στα 16,47 δισ. δολάρια.

Στα θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων οι επιδόσεις της Uber Eats (παραδόσεις φαγητού), της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν 30% στα 3,81 δισ. δολάρια καλύπτοντας το 30% των συνολικών εσόδων της εταιρείας και υπερβαίνοντας τις προβλέψεις, που τα ήθελαν στα 3,69 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει το 30% της αξίας τους από τον Μάιο, όταν πέρασε το κατώφλι του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν χάσει την υπομονή τους με start ups, που παρά τον μεγάλο τζίρο αδυνατούν να βγάλουν κέρδος, όπως σχολιάζει το Reuters.