Προτιμούν Ελλάδα οι Σκανδιναβοί

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικη απήχηση έχει, σύμφωνα με μελέτη, ως τουριστικός προορισμός η χώρα μας στην αγορά της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ των πιο γνωστών προορισμών των Σκανδιναβικών χωρών, τόνισε σήμερα η εταιρεία North Events, με αφορμή τη διοργάνωση της τουριστικής έκθεσης «Grekalnd Panorama», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Στοκχόλμη 13 με 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, για την Ελλάδα έχουν πολύ θετική εικόνα τόσο εκείνοι που έχουν ταξιδέψει στη χώρα όσο και όσοι δεν έχουν ταξιδέψει σε αυτήν. Επίσης η έρευνα εκτιμά ότι ο αριθμός των Σκανδιναβών που αποτελούν πιθανούς επισκέπτες για την Ελλάδα ξεπερνά τα 8,1 εκατομμύρια άτομα.

Οι Σκανδιναβοί τουρίστες δαπανούν κατά κεφαλήν 1.230 ευρώ, ενώ τονίζεται ότι διαμένουν κατά μέσο όρο από 2 έως 8 εβδομάδες. Μάλιστα τους αρέσει να ταξιδεύουν Σεπτέμβριο και σε ποσοστό άνω του 60% προτιμούν τα οργανωμένα ταξίδια.

Σε ό,τι αφορά τα της έκθεσης, τονίστηκε ότι για το 2015 θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Ericsson Globe και αναμένονται πάνω από 10.000 επισκέπτες, η είσοδος των οποίων είναι δωρεάν. Συμμετοχή θα έχει και το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο δίνει πρώτη φορά το «παρών» σε μια τουριστική έκθεση, με την ελπίδα να προβάλει το έργο του, αλλά και να αποτελέσει το περίπτερο του σημείο αναφοράς για τα παιδιά και τους γονείς. Ειδικότερα, τις ημέρες της έκθεσης και με τη συνδρομή του δήμου Στοκχόλμης, θα λειτουργεί ειδικός χώρος με ένα δημιουργικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση.