Unismack: Το ελληνικό “house of snacks” πάει Αμερική – Τι δηλώνει στο Fortune o Δημήτρης Στρατάκης

Unismack: Το ελληνικό “house of snacks” πάει Αμερική – Τι δηλώνει στο Fortune o Δημήτρης Στρατάκης
(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει εξωτερική άποψη της SnackCraft LLC. Η Unismack S.A., μία αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής σνακ και κράκερ υψηλής διατροφικής αξίας, ανακοινώνει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το ξεκίνημα μιας καινούριας μονάδας παραγωγής. Η θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία SnackCraft LLC θα έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν. Η Unismack δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων σνακ και κράκερ, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη "better-for-you" προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με συνταγές που προσαρμόζει στις απαιτήσεις των πελατών. Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/RED COMMUNICATIONS/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιδρυτής & CEO της εταιρείας μιλάει για τη νέα παραγωγική μονάδα της 12.000 τ.μ. στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ που λειτουργεί με την επωνυμία SnackCraft LLC.

Κράκερς με αλεύρι από φακές, από κουνουπίδι, από ρεβίθια, από κολοκύθα ή από ρυζάλευρο. Snacks χωρίς γλουτένη, με τυρί ή με vegan συστατικά. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που παράγει στο Κιλκίς η UNISMACK που πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασε και επίσημα τη νέα παραγωγική μονάδα της 12.000 τ.μ. στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ που λειτουργεί με την επωνυμία SnackCraft LLC.

Η νέα παραγωγική μονάδα έχει αρχίσει να κατασκευάζει τις πρώτες σειρές προϊόντων της, ενώ αναμένεται να προστεθούν και νέες σειρές, και δυνατότητες επεξεργασίας τροφίμων τους επόμενους μήνες. Η SnackCraft αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επένδυση της Unismack εκτός συνόρων και αναμένεται να ενισχύσει την ήδη μεγάλη παρουσία της και τις προοπτικές επέκτασης στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Fortune Greece, με αφορμή αυτή τη νέα επένδυση στις ΗΠΑ μίλησε με τον Δημήτρη Στρατάκη ιδρυτή, διευθύνοντα σύμβουλο και από τους βασικούς μετόχους της Unismack για τις προοπτικές και για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας. «Το μέγεθος και η δυναμικότητα της αμερικανικής αγοράς δημιούργησε την ανάγκη για τοπική παραγωγή», λέει στο Fortune Greece ο κ. Στρατάκης και σημειώνει πως στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στις ΗΠΑ παράγονται προϊόντα διαφορετικά από αυτά που παράγει το εργοστάσιο της στην Ελλάδα. «Η μονάδα στις ΗΠΑ έχει σχεδιαστεί να είναι συμπληρωματική με την ελληνική μονάδα. Στην Ελλάδα η μονάδα επικεντρώνεται στα bake snacks, ενώ η παραγωγική μονάδα στις ΗΠΑ παράγει tortilla chips κ.ά.», διευκρινίζει.

Η πρώτη γραμμή παραγωγής είναι σε λειτουργία από τον Οκτώβριο και αυτές τις ημέρες μπήκε σε λειτουργία η δεύτερη, ενώ ο στόχος είναι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος του επενδυτικού πλάνου, δηλαδή να είναι σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα η εταιρεία, αναφέρει ο κ. Στρατάκης.

Για αυτή την πρώτη φάση της επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ η εταιρεία επενδύει 20 εκατ. δολ., ενώ υπάρχει πρόβλεψη να επενδυθούν επιπλέον 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Η χρηματοδότηση καλύφθηκε από τους βασικούς μετόχους της Unismack, την εταιρεία και από τραπεζικό δανεισμό που έλαβε η θυγατρική από το Μίσιγκαν.

Για τον κ. Στρατάκη και την ομάδα της Unismack, η απόφαση παραγωγικής επέκτασης στις ΗΠΑ ήταν στρατηγικής σημασίας. Όπως λέει στο Fortune Greece «στις ΗΠΑ δημιουργούμε μια εταιρεία που σε παγκόσμιο επίπεδο θα παράξει καινοτομία και θα μεταφέρει τις αξίες της Unismack σε μια αγορά που έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Η μονάδα των ΗΠΑ μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε παραπάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ότι αφορά την ελληνική μονάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, τα προϊόντα θα συνεχίσουν να εξάγονται στην Αμερική, «άρα δεν μιλάμε για αντικατάσταση» σημειώνει. Μέσα στον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τρίτης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Unismack στο Κιλκίς που θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αυξήσει την παραγωγή και να μπει και στην παραγωγή νέων προϊόντων όπως είναι τα μπρέτσελ.

Παράλληλα, στα πλάνα της ομάδας της Unismack είναι και η δημιουργία κέντρου καινοτομίας στο Κιλκίς. «Έχουμε μεγάλα projects και λανσαρίσματα στις χώρες της ΕΕ και στην Αυστραλία αυτή την περίοδο», λέει ο κ. Στρατάκης και σημειώνει πως πριν έναν μήνα νέα προϊόντα της εταιρείας τοποθετήθηκαν στην αλυσίδα Sainsbury’s.

Για τον κ. Στρατάκη και την ομάδα της Unismack το πλάνο, μέσα και από τη μεγάλη επένδυση στις ΗΠΑ και αυτής στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία που ηγείται να έχει παγκόσμιο αποτύπωμα και να προσφέρει καινοτομία σε Ευρώπη και Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μονάδα στις ΗΠΑ στην πλήρη λειτουργία της θα παράγει 20.000 τόνους, ενώ με βάση τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί οι πωλήσεις τον πρώτο χρόνο θα φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Το εργοστάσιο στην Ελλάδα παράγει 10.000 τόνους προϊόντων το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων εξάγεται και πραγματοποιεί πωλήσεις 13 εκατ. ευρώ.

Η Unismack SA είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων παγκόσμιας αναγνώρισης που δραστηριοποιείται στην έρευνα, τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση προϊόντων σνακ και κράκερ, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη “better-for-you” προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με συνταγές που προσαρμόζει στις απαιτήσεις των πελατών. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, άρτιες χωρίς αλλεργιογόνα ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα -παραγωγικής δυναμικής 5.000 τόνων ετησίως- καθώς και εξειδικευμένη ομάδα έρευνας και ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: