Βάλτε «τέλος» στο βαρετό βιογραφικό σας

Βάλτε «τέλος» στο βαρετό βιογραφικό σας

Έχετε μόνο μια ευκαιρία για να εντυπωσιάσετε.  Μη τη χάσετε.

Η εύρεση εργασίας μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία. Σίγουρα δύσκολή, αλλά θα σας φέρει αντιμέτωπους με έναν απ’ τους μεγαλύτερους φόβους: να παρουσιάσετε τον εαυτό σας.

Η δημιουργία ενός βιογραφικού που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το επαγγελματικό σας ταξίδι, είναι το πρώτο βήμα για να «μαγνητίσετε» όποιον θέλετε να μάθει περισσότερα για εσάς και γιατί όχι να έχει μια συνέντευξη μαζί σας.

Ας δούμε, όμως, με ποιον τρόπο θα ξεχωρίσετε απ’ το πλήθος και θα δώσουν αυτό το επιπλέον στοιχείο που χρειάζεται για να κάνετε τη διαφορά.

Αποφύγετε την χρονική περιγραφή της επαγγελματικής σας εμπειρίας

Η απλή αναφορά των τίτλων θέσεων εργασίας και των ευθυνών που είχατε δεν είναι πια αρκετό. Σε κάθε θέση που είχατε πρέπει να αναφέρετε τι μάθατε, τι αποκομίσατε, σε ποια σημεία βελτιωθήκατε, ποια ήταν η δική σας συμβολή καθώς και αν φτάσατε τους προσωπικούς σας στόχους. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που δεν πρέπει να παραλείψετε ώστε να αποδείξετε πως δε περνούσατε απλά τον χρόνο σας, αλλά μάθατε νέα πράγματα.

Αναλύστε τα επιτεύγματα σας

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι σημαντικό να αναφέρετε τι πετύχατε εσείς μέσα στη δουλειά. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν να δουν άτομα που προσφέρουν κάτι παραπάνω στη θέση εργασίας. Αν για παράδειγμα δουλεύετε στο τμήμα πωλήσεων, πρέπει να αναφέρετε με ποιο τρόπο βοηθήσατε στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας σας. Όλα αυτά θα στρέψουν πάνω σας τα βλέμματα.

Δημιουργήστε ένα «δυναμικό» βιογραφικό

Αποφύγετε να έχετε ένα «επίπεδο» βιογραφικό. Αντ ‘αυτού , να δημιουργήστε ένα ψηφιακό βιογραφικό και προσθέστε ιστορίες που έχετε γράψει ή που έχουν γραφτεί για εσάς, πρότζεκτ που έχετε εμπλακεί σε και ποια η συμβολή σας . Συμπεριλάβετε υπέρ-συνδέσμους με βίντεο έτσι ώστε ο υπεύθυνος προσλήψεων να μπορεί κυριολεκτικά να δει ποιος είστε και πώς εκπροσωπείτε τον εαυτό σας. Τι καλύτερο απ’ το να κάνετε μια παρουσίαση του εαυτού σας που θα μείνει αξέχαστη.

Προσέξτε τη κοινωνική σας εικόνα

Τα social media μπορούν να απογειώσουν τη καριέρα σας ή να τη ρίξουν. Αν σας γκουγκλάρουν από μια εταιρεία τι θα βρουν; Έναν άνθρωπο που ξενυχτάει και πίνει; Θα ήθελαν έναν τέτοιο άνθρωπο στην εταιρεία τους; Μάλλον όχι.

Προσέξτε τη συνοδευτική σας επιστολή

Το «περιτύλιγμα» του βιογραφικού σας είναι εξίσου σημαντικό. Η επιστολή που θα συνοδεύσει το βιογραφικό σας δε πρέπει να έχει λάθη και θα πρέπει να δημιουργήσει μια τέτοια αίσθηση που όποιος τη διαβάσει να θέλει να ανατρέξει αμέσως στο βιογραφικό σας για περισσότερες πληροφορίες.