Βασιλικός: Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι το πρώτο βήμα για την επανεκκίνησή του

Βασιλικός: Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι το πρώτο βήμα για την επανεκκίνησή του
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός συμμετέχει σε συνέντευξη τύπου για την έκθεση HORECA 2019 , Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για την τροφοδοσία, τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης , HORECA , θα διεξαχθεί 8-11 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος σημείωσε ότι μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να σωθούν όσα περισσότερα γίνεται.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας. Αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες. Πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. ». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί, υπογραμμίζει ο κ. Βασιλικός και συμπληρώνει ότι σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, «είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος».