Βελτιωμένη προσφορά καλείται να καταθέσει η Lamda για το Ελληνικό

Βελτιωμένη προσφορά καλείται να καταθέσει η Lamda για το Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία αποσφράγισης της προσφοράς της εταιρείας, που έχει διορία ως τις 26 Μαρτίου να επανέλθει με νέα.

Μέχρι τις 26 Μαρτίου αναμένεται η Lamda Development να καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της Ελληνικό ΑΕ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Όπως σημειώνεται, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού λάβει υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίαση του για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα: 

35.000 νέες θέσεις εργασίας από την αξιοποίηση του Ελληνικού

Bίντεο: To Ελληνικό θα αποκτήσει παραλία και πάρκο