Βενιάμης: Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τη δική του ναυτιλία βιώσιμη και ανταγωνιστική

Βενιάμης: Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τη δική του ναυτιλία βιώσιμη και ανταγωνιστική
Ï ðñüåäñïò ôçò ¸íùóçò ÅëëÞíùí Åöïðëéóôþí Èåüäùñïò ÂåíéÜìçò êáôÜ ôçí ïìéëßá ôïõ óôï 3ï Íáõôéëéáêü ÓõíÝäñéï ôçò ÍáõôåìðïñéêÞò, ÐÝìðôç 19 Éáíïõáñßïõ 2017. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε τις βασικές πολιτικές που κάθε χώρα με ισχυρή ναυτιλία οφείλει να ακολουθήσεις.

Tην ανάγκη συνειδητοποίησης από την κοινωνία και τους νομοθέτες, της καθοριστικής σημασίας της ναυτιλίας, στο πλαίσιο των θετικών στόχων της παγκοσμιοποίησης και την ανάγκη για κάθε ναυτιλιακό κράτος, όπως η Ελλάδα, να διατηρήσει τη δική του ναυτιλία βιώσιμη και άρα, ανταγωνιστική,επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο που διοργάνωσε την Τετάρτη η online ναυτιλιακή εφημερίδα TheSeaNation, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον τίτλο: «Η Παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας – The Global Impact of Shipping».

Ο κ. Βενιάμης τόνισε ότι μέτρα υποστήριξης της φυσιογνωμίας και δυναμικότητας της ναυτιλίας θα έχουν συνολικότερο όφελος, προκειμένου αυτός ο επιχειρηματικός τομέας να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικά στους πολίτες του κόσμου, σε καιρούς ειρήνης αλλά και κρίσεων.

Τόνισε εξάλλου ότι η ναυτιλία λόγω του παγκόσμιου χαρακτήρα της είναι εκτεθειμένη στον διεθνή ανταγωνισμό, ο οποίος επί των ημερών μας έχει λάβει οξύτατες διαστάσεις, λόγω της πολιτικής που ακολουθείται από πολλά διεθνή ναυτιλιακά κέντρα να προσελκύσουν και να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αυτής.

Συνεπώς, ανέφερε, βασικό μέλημα κάθε κράτους που θέλει ναυτιλία πρέπει να είναι η σχεδίαση και εφαρμογή μέτρων, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, για την στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας του, μέσω του οποίου θα διατηρήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα εξασφάλισης των αναγκαίων εισαγωγών – εξαγωγών , θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη για την εθνική οικονομία του, λαμβάνοντας υπόψη ότι στη ναυτιλία τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.

Υπογράμμισε επιπροσθέτως ότι «η βαλκανική ενδοχώρα και ο ευρύτερος χώρος της εγγύς Ανατολής, αλλά και η προώθηση του κινεζικού εμπορίου στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης ενός μεγάλου σύγχρονου στόλου και ανταγωνιστικών υπηρεσιών στην χώρα μας.

“Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εγκατάσταση των ναυτιλιακών εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αποτελεί τη ραχοκοκαλιά για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για πολλούς άλλους συναφείς παραγωγικούς τομείς υπηρεσιών και για την ανάπτυξη του ελληνικού ναυτιλιακού κέντρου, του “maritime cluster”.” ανέφερε ο κ. Βενιάμης.