Βενιζέλος: «Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ – Είμαι θύμα προσωπικής σκοπιμότητας της Προέδρου

Βενιζέλος: «Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ – Είμαι θύμα προσωπικής σκοπιμότητας της Προέδρου
«Ήταν προσχηματικό επεισόδιο η συνάντηση με τη κ. Γεννηματά για να στείλει μήνυμα».

«Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ήθελαν την παρουσία μου. Ήταν προσχηματικό επεισόδιο η συνάντηση με τη κ. Γεννηματά για να στείλει μήνυμα» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Λένε για αντιβενιζελικό ΚΙΝΑΛ», είπε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για εν ψυχρώ επιλογή αυτοχειριασμού και πως ο ίδιος είναι θύμα μιας προσωπικής σκοπιμότητας της Προέδρου. Μπορεί να είναι μεν δικαίωμα της η επιλογή των προσώπων αλλά επί της στρατηγικής της παράταξης δεν είναι», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κα Γεννηματά προκατέλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών. «Είπε ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην αντιπολίτευση. Επιχορηγεί τη ΝΔ και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης επί του ΣΥΡΙΖΑ , κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση. Και ξέρουμε ποιος επικρατεί».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη θλίψη του γι αυτήν την ενέργεια της κ. Γεννηματά ελπίζοντας, όπως είπε να μην είναι επιβλαβής, καθώς ενισχύει τη ΝΔ και μειώνει το εύρος της παράταξης.

Διηγήθηκε τι διημείφθη στο ραντεβού του περασμένου Σαββάτου με αιχμή τρία σημεία. «Ότι διαισθάνεται ότι υπάρχουν διαφορές στην πολιτική γραμμή, ότι επιθυμώ ευρύτερο ρόλο και ότι έχει δεσμευτεί τη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας σε τρίτο πρόσωπο» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για το αν θα πολιτευόταν σε άλλη περιφέρεια, όπως του πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Δεν υπάρχει αυτό για κανένα προηγούμενο πρόεδρο , να κάνει τον πολιτευτή στη περιφέρεια».

Χαρακτήρισε κωμικό το σενάριο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Με σέβονται, αλλά δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αστειεύτηκε με το ενδεχόμενο να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Θέλετε να είναι ανήσυχος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αφήστε τον να μην υπογράψει το διάταγμα διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν προτίθεται να κάνει δικό του κόμμα ενώ απαντώντας για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπενθύμισε πως ήταν μέλος και η Φώφη Γεννηματά.