Βενιζέλος: Το κούρεμα του χρέους συνιστά επιθετική κίνηση

Βενιζέλος: Το κούρεμα του χρέους συνιστά επιθετική κίνηση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Ως «επιθετική κίνηση κατά των εκλογικών σωμάτων και των κοινοβουλίων» των θεσμικών εταίρων της χώρας και εν τέλει χωρίς αποτέλεσμα, χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένα πιθανό κούρεμα του χρέους. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, διότι βρίσκεται κατά 80% εκτός αγοράς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως δεν «υπάρχει καμία χαλαρότητα εν όψει των εκλογών του Μαΐου αφού και η ίδια η «η ερμηνεία του αποτελέσματος» που «θα είναι μία ερμηνεία σκληρή» θα συνδέεται άμεσα «με το μέλλον της χώρας και τη νομιμοποίηση επιλογών κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο».

Στην ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει εάν μετά τις εκλογές αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν ασχολείται με τη «σταδιοδρομία» του «γιατί εάν με απασχολούσε αυτό θα είχα κάνει άλλες επιλογές και θα είχα προστατέψει τον εαυτό μου. Επίσης δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται “συμβατική πολιτική”. Το κρίσιμο και τελικό στάδιο της πολιτικής για έθνη, λαούς και για τον καθένα μας, στο δικό του μικρό-μικρό επίπεδο, είναι η ιστορία».

Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου».

Για το δε θέμα του γάλακτος σημειώνει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και σε κάθε περίπτωση «θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ταυτίζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και άλλες χώρες που δυσπιστούν απέναντι στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος». Έκανε μάλιστα λόγο «λύπη της αντιπολίτευσης μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

Διαβάστε ακόμη:

Κάνει πίσω το ΔΝΤ για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους;

Μέρκελ: Νέο «όχι» στο κούρεμα χρέους