Verizon – Vodafone: Κοντά σε συμφωνία «μαμούθ» 130 δισ. δολαρίων!

Verizon – Vodafone: Κοντά σε συμφωνία «μαμούθ» 130 δισ. δολαρίων!

Μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για να σφραγίσουν την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις.

Μια ανάσα από την τελική συμφωνία φαίνεται πως είναι οι εταιρείες Verizon Communications και Vodafone, σε ένα deal που αναμένεται να φτάσει τα 130 δισ. δολάρια.  Πρόκειται για την εξαγορά του 45% της Verizon Wireless που κατέχει η Vodafone Group από τη Verizon Communications, η οποία θα αποκτήσει το πλήρη έλεγχο της κοινοπραξίας. H επικείμενη συμφωνία θα αποτελέσει την τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία, ενώ θα σηματοδοτήσει την έξοδο της βρετανικής εταιρείας από την αγορά των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Verizon Communications θα χρηματοδοτήσει μέρος της συμφωνίας με δάνεια και ομόλογα ύψους 65 δισ. δολ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Verizon Communications θα αποκτήσει τη Vodafone Americas και μερικά ακόμα περιουσιακά στοιχεία ενώ θα πουλήσει ορισμένα ευρωπαϊκά assets στην Vodafone.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας ενώ η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμη: H Vodafone επιβεβαιώνει τις επαφές με τη Verizon