Villa Veneziano: Διακοπές με ηρεμία, ιδιωτικότητα και αέρα…Ωνάση

Villa Veneziano: Διακοπές με ηρεμία, ιδιωτικότητα και αέρα…Ωνάση
Η ιστορική βίλα, η μοναδική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και η θέα που κόβει την ανάσα.

Αποστολή Λευκάδα

Πόσες φορές έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να κάνει πολυτελείς διακοπές σαν αυτές που κάνουν οι κροίσοι, σε ένα όμορφο μέρος, όπου η αισθητική, η άνεση και η ιδιωτικότητα πρωταγωνιστούν; Η απάντηση είναι πολλές, μόνο που προσγειώνεστε σύντομα στη σκληρή πραγματικότητα όταν αναλογίζεστε το υψηλό κόστος που συνεπάγεται ένα τόσο ακριβό σπορ που μόνο λίγοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά! Κι όμως εκεί έξω υπάρχει ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που θα σας επιτρέψει να περάσετε το καλοκαίρι σας ονειρικά και με προσιτό κόστος.

Στην πλαγιά ενός κατάφυτου λόφου στην περιοχή Περγιάλι στη Λευκάδα βρίσκεται η Villa Veneziano. Πρόκειται για τη βίλα που έχτισε το 2009 ο Ρώσος εφοπλιστής Σεργκέι Καουζώφ στη μνήμη της συζύγου του Χριστίνας Ωνάση, ως ένδειξη της αγάπης του στο πρόσωπό της, αλλά και με το σκεπτικό να ταφεί και ο ίδιος απέναντι από τον Σκορπιό, όπου βρίσκεται ο οικογενειακός τάφος του Αριστοτέλη Ωνάση. Ωστόσο, η πώληση του Σκορπιού στον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2013 έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, οδήγησε τον Καουζώφ στην αντίστοιχη πώληση της Villa Veneziano, η οποία πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Μηνά Σούλη, ο οποίος με τη σειρά του ανέθεσε το management στην Anatolia Hospitality.

Η βίλα περιβάλλεται από έναν τεράστιο καταπράσινο κήπο 2.000 τ.μ και προσφέρει πανοραμική θέα στο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους, στο Μεγανήσι και στο διάσημο νησί «Σκορπιός». Έχει σχεδιαστεί με βάση τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική με εμφανείς επιρροές από την βυζαντινή παράδοση και διαθέτει πέντε υπερπολυτελείς σουίτες, από 26 τ.μ. έως 65 τ.μ., καθεμία «βαφτισμένη»  με το όνομα ενός προσώπου από την οικογένεια Ωνάση.

Το δωμάτιο «Σκορπιός» συνολικής επιφάνειας 26 τ.μ. κοιτάει στο ομώνυμο νησί, ενώ, όπως σωστά θα έχετε μαντέψει, το δωμάτιο που καταγράφει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι το «Χριστίνα» που είναι το πιο ευρύχωρο, (64 τ.μ.), και ακολουθούν τα «Αριστοτέλης» και «Αλέξανδρος», 48 τ.μ., η  Αθήνα 35 τ.μ.

«Η φετινή χρονιά κυλάει πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Πολλοί Έλληνες έχουν επιλέξει τη Villa Veneziano για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αντίστοιχα δεχόμαστε πολλές κρατήσεις από Ισραηλινούς, Ολλανδούς, Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Σλοβένους και Σέρβους τουρίστες. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Villa Veneziano είναι ότι αποτελεί ένα ιστορικό οικοδόμημα το οποίο χαρακτηρίζεται από την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, καθώς και από το γεγονός ότι αποπνέει ηρεμία, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα που επιθυμεί ο επισκέπτης δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να απολαμβάνει καθημερινά τη φοβερή θέα στο Ιόνιο» λέει στο fortunegreece.com η Ρια Σακκά, Manager της Villa Veneziano.

«Οι τουρίστες αισθάνονται σαν το σπίτι τους»

Μόλις 20 λεπτά από τη Χώρα της Λευκάδας και δίπλα σε κάποιες από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού – max 5 λεπτά με το αυτοκίνητο – ο τουρίστας είναι ευέλικτος για να κινηθεί με άνεση, δίχως να χάσει πολύτιμο χρόνο και να ταλαιπωρηθεί στις μετακινήσεις. Οι τιμές, αναλόγως τη σεζόν, κυμαίνονται από 150 έως 300 ευρώ το βράδυ. Στην περίπτωση δε που κλειστεί ολόκληρη η βίλα και με τα πέντε δωμάτια που περιλαμβάνει, ο ενοικιαστής έχει πρόσβαση και στην κουζίνα για να μπορεί να μαγειρεύει ο ίδιος όποτε το επιθυμεί.

«Ένα σχόλιο που έχουμε ακούσει αρκετές φορές και μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι στην Anatolia Hospitality είναι όταν μας λένε οι τουρίστες ότι έκαναν ξέγνοιαστες διακοπές, ξεκουράστηκαν και αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους. Αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να μείνει ικανοποιημένος ο επισκέπτης σε τέτοιο βαθμό που να θέλει να ξαναέρθει. Κατά κύριο λόγο μας επισκέπτονται ζευγάρια, αλλά και πολλές οικογένειες με παιδιά και κατοικίδια» προσθέτει η κα Σακκά.

Τονίζει δε ότι υπάρχουν και αρκετοί «ψαγμένοι» πελάτες που ζητούν extra παροχές κάνοντας την εμπειρία τους ακόμη πιο έντονη στη βίλα. Για παράδειγμα, εφόσον ο επισκέπτης το επιθυμεί, η ομάδα του Anatolia Hospitality αναλαμβάνει τη διοργάνωση Private Dinners υπό το φως τον κεριών το μενού των οποίων επιμελούνται καταξιωμένοι σεφ, που εξειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη κουζίνα. Μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν την ενοικίαση οχημάτων, ώστε ο τουρίστας να κινείται αυτόνομα στο νησί, διοργανώνουν εκδρομές πεζοπορίας, μαθήματα μαγειρικής, private boat tours κ.α.

«Μεγάλη ζήτηση καταγράφουν οι γάμοι. Μάλιστα ο περισσότερος κόσμος κατοικεί εκτός του νησιού, έρχεται από άλλες πόλεις της Ελλάδας ή ακόμη κι από πόλεις του εξωτερικού καθώς είδε τις εγκαταστάσεις μας, τις ερωτεύτηκε και μας εμπιστεύεται για τη διοργάνωση του πιο σημαντικού γεγονότος της ζωής του» καταλήγει η κα Σακκά.

Μην ξεχνάτε ότι η Λευκάδα είναι ένα νησί που μπορεί κανείς να το επισκεφτεί οδικώς, διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, όπως το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα και είναι value for money προορισμός σε ότι αφορά το φαγητό και τη νυχτερινή ζωή!