Βίντεο drone από τη Γλυφάδα: Οικολογική ‘βόμβα’ μία ανάσα από τα σπίτια

Βίντεο drone από τη Γλυφάδα: Οικολογική ‘βόμβα’ μία ανάσα από τα σπίτια

Αποκαρδιωτικές εικόνες από την περιοχή της Γλυφάδας, όπου έχει φτάσει η πετρελαϊκή ρύπανση, από τη βύθιση του "Αγία Ζώνη ΙΙ".

Κάμερα, μοντάζ, φωτογραφίες: Δημήτρης Παπάς

Βίντεο και φωτογραφίες από drone απεικονίζουν το μέγεθος και την έκταση της ρύπανσης, στην περιοχή της Γλυφάδας, μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό.

Ήδη, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, είχαν περισυλλεγεί από τη “Μαρίνα 4” της Γλυφάδας περίπου 45 κυβικά μέτρα μαζούτ, ενώ το πετρέλαιο έφτασε στην ιδιωτική παραλία “Αστέρια”, ενώ η θαλάσσια ρύπανση σαρώνει στο πέρασμά της όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Άγιο Κοσμά μέχρι την παραλία “Ζέρβα”.

Δείτε το βίντεο drone από την περιοχή:

Σε διάφορα σημεία, σε όλες τις περιοχές από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα, για περιορισμό της ρύπανσης.

Ειδικότερα στη Γλυφάδα, ειδικά συνεργεία αποτελούμενα από συνολικά 30 άνδρες των τριών εταιριών απορρύπανσης και δεκάδες εθελοντές κατοίκους και συνεργεία καθαρισμού του δήμου Γλυφάδας επιχειρούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες να καθαρίσουν τα βράχια και την άμμο από το πυκνό μαζούτ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

Πηγή: news247.gr