Βίντεο: Έλληνας φοιτητής εναντίον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Βίντεο: Έλληνας φοιτητής εναντίον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Η επίσκεψη του Ευρωπαίου επίτροπου σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στάθηκε η αφορμή να βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδα Ελλήνων φοιτητών.

Μια δυσάρεστη, όπως αποδείχθηκε, έκπληξη περίμενε τον Ευρωπαίο επίτροποΓερούν Ντάισελμπλουμ κατά την έξοδό του από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία, όπου λίγο νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει διάλεξη. Κατά την έξοδό του ήρθε αντιμέτωπος με Έλληνες φοιτητές που κατήγγειλαν την ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο νεαρός φοιτητής επικρίνει την σκληρή πολιτική που ακολουθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι κατά της Ελλάδας και αναφέρεται στο αποτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην φτώχεια και πολλούς από αυτούς στην αυτοκτονία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι συνεχίζουν να δίνουν δάνεια στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να αποπληρώσει άλλα δάνεια και ουσιαστικά ανέφερε ότι από αυτά τα χρήματα δεν ευνοούνται οι Έλληνες πολίτες. «Είναι σαν να δανείζεσαι από έναν τοκογλύφο για να ξεχρεώσεις έναν άλλο», αναφέρει ο φοιτητής.

«Συνεχίζετε να υποστηρίζεται το πρόγραμμα λιτότητας, που μάλιστα το προτείνατε ακόμη και εδώ στην Ολλανδία, πράγμα που σημαίνει περικοπές στην υγεία και απολύσεις. Ενώ την ίδια στιγμή δηλώνεται στις εφημερίδες ότι κάθε Ολλανδός δίνει 700 ευρώ σε κάθε Έλληνα πολίτη, κάτι που δεν ισχύει», προσθέτει ο ίδιος.

Με τον Νταίσελμπλουμ να του απαντά ότι οι πολιτικές των Ευρωπαίων εταίρων είναι αυτές που έχουν σώσει πολλές χώρες από τη χρεοκοπία, όπως η Ιρλανδία. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ευρώπη και από τις Βρυξέλλες, δεν μπορείτε να κατηγορείτε τους άλλους. Στην Ελλάδα το πρόβλημα υπήρχε πολύ πριν από την κρίση», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Πηγή: news247.gr