Βίντεο: Η νέα ηλεκτρική Harley-Davidson!

Βίντεο: Η νέα ηλεκτρική Harley-Davidson!

Η θρυλική μοτοσικλέτα απέκτησε ηλεκτροκινητήρα και νέο, εξίσου, εντυπωσιακό, ήχο.

Καταρχάς ας μην βιαζόμαστε. Το Project LiveWire έχει κατασκευάσει μόνο 33 μοτοσικλέτες σαν αυτήν και το σχέδιο δεν είναι τελικό. Όμως από τις 23 Ιουνίου ολόκληρος ο ηλεκτρικός στόλος της Harley-Davidson θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη και μέχρι τις αρχές του 2015 θα έχει περιοδεύσει σε όλες τις ΗΠΑ. Θα δώσει την ευκαιρία σε κοινό και υποψήφιους πελάτες να τις δοκιμάσουν και να πουν την άποψή τους.

Τα συμπεράσματα από τις παρατηρήσεις τους θα ενσωματωθούν στα μοντέλα παραγωγής, που αναμένεται να βγουν στην αγορά το 2016.

Προς το παρόν, η ηλεκτροκίνητη Harley δεν βάζει ακριβώς φωτιά στο δρόμο. Όμως ο ήχος θυμίζει μαχητικό τζετ και είναι απόλαυση να τον ακούς.

Ο κινητήρας της αποδίδει 74 ίππους, η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ/ώρα. Αριθμοί που υπολείπονται αρκετά από οποιαδήποτε κλασική, ακόμα και ηλεκτρική, μοτοσικλέτα αξιώσεων.

Ούτε η αυτονομία της είναι εξαιρετική, μόλις 85 χιλιόμετρα. Αλλά, όπως είπαμε, είναι μοντέλο δοκιμών και όλοι αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να βελτιωθούν εντυπωσιακά.

Δείτε τη και, κυρίως, ακούστε την…