Βίντεο ντοκουμέντο: Ο εμβολισμός του πλοίου Γαύδος από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο εμβολισμός του πλοίου Γαύδος από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν βίντεο τα οποία καταγράφουν την στιγμή του εμβολισμού του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης.

Βίντεο στα οποία καταγράφεται η στιγμή που το τουρκικό πλοίο “UMUT”, εμβολίζει το ελληνικό περιπολικό ανοικτής θαλάσσης “090 Γαύδος” στα Ίμια, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η “Καθημερινή”, είναι τραβηγμένα από το Γαύδος και απεικονίζουν από διαφορετικές γωνίες λήψης την τουρκική ακταιωρό να προσκρούει στην πρυμναία αριστερά πλευρά του Γαύδος.


Το χρονικό του επεισοδίου στα Ίμια

Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το σκάφος του λιμενικού σώματος με 27 άτομα πλήρωμα που βρισκόταν, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εμβολίστηκε με την πλώρη από την τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Το σκάφος του λιμενικού σώματος υπέστη υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα μέλη του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Πηγή: news247.gr