Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν ο Βαρουφάκης προέβλεψε το κλείσιμο των τραπεζών

Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν ο Βαρουφάκης προέβλεψε το κλείσιμο των τραπεζών

Δείτε το τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον

Τα πλάνα και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που περιλαμβάνονται στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου του Channel 4, Πολ Μέισον, είναι αποκαλυπτικά του παρασκηνίου που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Σε βίντεο από το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης και ουσιαστικά λέει ότι είχε προβλέψει το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών εκείνες τις δραματικές ώρες του Ιουνίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει τις δραματικές ώρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα στις 26 Ιουνίου. Λέει λοιπόν ότι ενώ περίμενε να κατεβάσουν ρολά οι τράπεζες τη Δευτέρα, τελικά έπεσε έξω μία ημέρα αφού έκλεισαν την Τρίτη
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πολ Μέισον στο Chanel 4.

«Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», λέει στην αρχή της εκπομπής-ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» τον ρωτά ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο τότε υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, θέλησε να απαντήσει στη δημοσιοποίηση του βίντεο αντέδρασε μέσω twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».