Βίντεο: Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει συνέντευξη από Κινέζο δισεκατομμυριούχο

Βίντεο: Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει συνέντευξη από Κινέζο δισεκατομμυριούχο
U.S. President Barack Obama, left, speaks with billionaire Jack Ma, chairman of Alibaba Group Holding Ltd., at the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) CEO Summit in Manila, the Philippines, on Wednesday, Nov. 18, 2015. Speaking in a city where air pollution is often visible and palpable, Obama challenged governments and businesses in Asia-Pacific nations to keep up efforts to cut emissions that cause climate change. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

O ιδρυτής του Alibaba δέχθηκε την προσφορά του Μπιλ Γκειτς να επενδύσει στην καθαρή τεχνολογία.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Alibaba, Τζακ Μα, και του έκανε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ανοιχτής τους συζήτησης.

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές αλλαγές του πλανήτη, ο Μα ανέφερε στον Ομπάμα ότι τα τελευταία έξι χρόνια διέθεσε το 0,3% των συνολικών εσόδων της εταιρείας του σε νέους ανθρώπους, προκειμένου να τους ενθαρρύνει να βρουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή, καθώς και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για το νερό, την τροφή και το περιβάλλον. Όμως στο τέλος κανείς δε θα επιζήσει», σημείωσε ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε μια ιστορική συμφωνία με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίγκ για το κλίμα, η οποία ζητά από την Κίνα να υιοθετήσει ένα σύστημα cap-and-trade άνθρακα

Απαντώντας στο ερώτημα του Ομπάμα για το πώς η κυβέρνηση και οι καταξιωμένες επιχειρήσεις θα συμβάλλουν θετικά στο μέλλον των νέων επιχειρηματιών, ο Μα ανέφερε αστειευόμενος ότι η κυβέρνηση πολύ απλά θα πρέπει να μειώσει ή ακόμη και να καταργήσει τους φόρους για αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Τζακ Μα προσέθεσε ακόμη ότι δέχθηκε μια προσφορά από τον Μπιλ Γκέιτς, ώστε να επενδύσει στην καθαρή τεχνολογία ενώ παράλληλα ο ίδιος θα συνεχίσει το πρόγραμμα της Alibaba.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής του APEC, ο Ομπάμα κάλεσε την Κίνα να ακυρώσει τα σχέδιά της για την οικοδόμηση κτιρίων στα νησιά της Νότιας Κινέζικης Θάλασσας, λίγες ημέρες μετά την υπόσχεσή του να προσφέρει 260 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της ασφάλειας των Βιετνάμ, Ινδονησία και άλλων χωρών που πιέζονται από την επεκτατική ρητορική της Κίνας.