Virtual Greek Panorama: Έρχεται η πρώτη υβριδική έκθεση για τον τουρισμό

Virtual Greek Panorama: Έρχεται η πρώτη υβριδική έκθεση για τον τουρισμό
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο και θα αφορά b2b και b2c συναντήσεις με στόχο την προσέγγιση όλο και περισσότερων ξένων τουριστών στη χώρα μας.

Με περισσότερους από 70.000 ήδη μοναδικούς εγγεγραμμένους επισκέπτες από την Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α., την Πολωνία, την Ρουμανία και την Κύπρο, η νέα διαδικτυακή έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό γίνεται πλέον προσβάσιμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η Virtual Greek Panorama απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, με μία εξελιγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στον δυνητικό επισκέπτη να περιηγηθεί σε εικονικά «virtual» περίπτερα για ελληνικούς προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η North Events και η Travel Media Applications, ενώνουν την εμπειρία και τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν τη δημιουργία της Greek Panorama Virtual Travel Exhibition που θα ανοίξει τις διαδικτυακές της πύλες στις 20 Οκτωβρίου 2020. Με όχημα την τεχνολογία και την επιστράτευση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι επισκέπτες- κοινό και οι επαγγελματίες του τουρισμού- θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους εκθέτες και να κλείνουν ραντεβού είτε σε πραγματικό χρόνο, εφόσον το virtual περίπτερο είναι εκείνη τη στιγμή ανοικτό, είτε σε προκαθορισμένο μελλοντικό χρόνο.

Η καινοτομία της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού θα «τρέχουν» παράλληλα υβριδικές b2b και b2c εκδηλώσεις, στις οποίες θα υπάρχει τόσο η φυσική παρουσία, όσο και η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως των events, ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τουριστικό market place όπου κάθε μήνα θα φιλοξενούνται διαφορετικές τιμώμενες περιοχές και θα παρουσιάζονται διαφορετικές μορφές τουρισμού.

«Είναι η πρώτη τουριστική έκθεση, μετά τον κορωνοϊό, που θα πουλάει Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με Περιφέρειες, δήμους και ιδιώτες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Σαφώς και θεωρούμε ότι θα επανέλθουν οι φυσικές εκθέσεις, όμως λόγω του covid-19 ο κόσμος εξοικειώθηκε πολύ με τα ηλεκτρονικά μέσα και πιστεύω ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτή την εναλλακτική λύση που του προσφέρουμε» λέει στο fortunegreece.com η Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της Travel Media Applications.

Υποστηρίζει ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία, ωστόσο, χάρη στο διαδίκτυο μπορούν να πραγματοποιηθούν ορισμένες διαδικασίες που θα επιτρέψουν στους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα, αλλά και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία της μετακίνησης.

«Για εμάς αυτή η έκθεση είναι ένα δοκιμαστικό τεστ. Ούτως ή άλλως, ο τουρισμός, ως υπηρεσία και προϊόν, είναι κάτι άυλο. Ξεκίνησε να πουλιέται από την μπροσούρα και πλέον φτάσαμε στο σημείο να τον προβάλουμε μέσα από βίντεο ακόμα και από  τα μέσα εικονικής πραγματικότητας. Είναι ένα προϊόν που μπορεί κάλλιστα να προωθηθεί ηλεκτρονικά» επισημαίνει.

Επιπρόσθετα, στόχος είναι μέσα από την πλατφόρμα να γίνει mix and match μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου με τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους έτσι ώστε να οργανωθούν στοχευμένα fam trips με συμμετέχοντες που θα προβάλλουν σωστά τη χώρα μας στο εξωτερικό ώστε να δελεάσουν υποψήφιους ταξιδιώτες να την επισκεφτούν.

Το  2022 η ανάκαμψη του τουρισμού

Βλέποντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, η κ. Καραντζαβέλου θεωρεί πως και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Η ίδια βλέπει την ανάκαμψη να ξεκινά από το 2022 εφόσον, όπως διευκρινίζει, δεν επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η παγκόσμια οικονομία. Άλλωστε, εάν το μέσο εισόδημα συρρικνωθεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι με διαθέσιμα χρήματα για ταξίδια.

«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν το έχει η Ελλάδα, αλλά οι υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού που δεν ανταποκρίθηκαν και δεν διαχειρίστηκαν σωστά το θέμα του κορωνοϊού. Καλούμε λοιπόν τους επαγγελματίες του κλάδου στην virtual έκθεση για να μην χάσουν την επαφή με τους ανθρώπους του εξωτερικού. Η Travel Media Applications διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και συνεργασία με περισσότερα από 4000 τουριστικά γραφεία» καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι η North Events είναι η διοργανώτρια των πρώτων αποκλειστικών εκθέσεων για την Ελλάδα για την προβολή και προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας σε αγορές καίριας σημασίας για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας από το 2014. Οι εκθέσεις Greek Panorama, πλαισιώνονται από σειρά B2B συναντήσεων και συνεδρίων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους όπως στην Στοκχόλμη, τις Η.Π.Α. (σε 6 πόλεις της ανατολικής και δυτικής ακτής), της Πολωνίας, της Ρουμανίας και άλλων χωρών.